Reviews van cursisten

Lees hier wat cursisten vinden van het Academy aanbod.

We vinden het belangrijk onze kennis te delen

Daarom zetten we jaarlijks tientallen webinars, congressen en seminars op het programma. Zowel in-company als via een open inschrijving. Wat levert die kennisoverdracht de honderden congresbezoekers en cursisten op?

Wat hebben onze cursisten geleerd? Is het leerdoel behaald? Was de stof direct toepasbaar in de praktijk? Wat ging goed en wat kon beter?

Bart Schepers, territory manager Nordics, Hyland

Cursus ziekenhuis-breed beeldmanagement

“Hyland verkoopt software die ziekenhuizen helpt beter om te gaan met beelden. Maar die wereld is compleet nieuw voor mij. Naast het uitbreiden van mijn netwerk, zocht ik een cursus die mij wegwijs kon maken in de terminologie van de zorgsector.”

Gerealiseerd doel

“Ik heb er veel van geleerd. Maar uiteindelijk moet je er iets mee doen. De droge theorie, daar kon ik niet veel mee. Met name de praktische voorbeelden hebben me wijzer gemaakt. Dan hoor je iemand die in een ziekenhuis werkt zeggen: ‘wij doen het hier zo’ of ‘in de praktijk lopen we daar tegenaan’. Het is leerzaam om zo’n vraagstuk later zelf ook eens te bekijken.”

Thomas Donker, functioneel specialist clinical assistant, Meteor, LUMC

Cursus DICOM hands-on

“MedicalPHIT kende ik al van naam door het PACS-congres. Bovendien is een oud-collega er gaan werken. Laten we eerlijk zijn, DICOM is vaak taaie, droge kost. Ik heb al wat jaren werkervaring met DICOM, dus de theorie ken ik wel. Ik zocht naar een cursus om mijn praktijkervaring weer wat op te frissen. Vragen stellen ging heel eenvoudig. Je merkt dat de docenten in het zorgveld hun meters hebben gemaakt. ”

Gerealiseerd doel

“In een dagdeel heb ik mijn DICOM-kennis vergroot. In plaats van configuraties klakkeloos te ‘copy pasten’, weet ik nu precies waar ik mee bezig ben. Bij het koppelen van nieuwe modaliteiten kon ik daar direct mijn voordeel mee doen. Fouten opsporen en uitpluizen gaat zo veel sneller.”

Nick van Wijnen, projectleider ICT bij Franciscus Gasthuis & Vlietland

Introductiecursus Interoperabiliteit IHE HL7 DICOM

“Het functioneel uitrollen van een XDS-verbinding met ziekenhuizen in de regio is een van mijn projecten. Dan is het prettig als je de taal van de technici spreekt. Door deze cursus, waarin je direct ook kennis toepast tijdens opdrachten, was ik in no time op de hoogte van veelgebruikte termen.

Gerealiseerd doel

“Doordat we tijdens de cursus ook praktische opdrachten kregen, beklijft het meer. Overleggen kon ik direct beter volgen. Ik hoef bepaalde termen niet meer op te zoeken en kan inmiddels zelf ook beter inhaken op bepaalde aspecten. Ook ziekenhuis-breed kan ik zaken beter inschatten. Ik weet nu ook dat alles niet zo zwart wit is, als soms wordt gedacht en dat je zaken op verschillende manieren kunt interpreteren.”

Meer weten?

Wil je meer weten over ons cursus aanbod? Ons team beantwoordt graag al je vragen. Plan direct een afspraak in.