Skip to main content

Mike Mekking, implementatie consultant bij Alphatron

“Heel belangrijk voor zowel klanten als leveranciers.”

Over Alphatron Medical

Steeds slimmere en betere medische (informatie) technologie is een enorme steun voor zorgprofessionals in hun dagelijks werk. Dankzij innovatieve technologische oplossingen kunnen zorgprofessionals hun zorgverlening naar een hoger niveau te tillen. De voordelen hiervan zijn evident: er is meer tijd en aandacht voor diagnostiek en behandeling. Het zorgproces wint daardoor aan kwaliteit en de patiënttevredenheid wordt groter.

We vallen met de deur in huis: waarom heb je de cursus gegevensuitwisseling IHE XDS gevolgd?

“Het is een relevant onderwerp in mijn vakgebied. Als implementatie-consultant bij Alphatron ben ik eigenlijk constant bezig met gegevensuitwisseling. Dan is het altijd goed om te toetsen of de praktijkervaring die je hebt, klopt met de theorie die uitgelegd wordt. Ik ben opgeleid vanuit de praktijk. De cursus vormde meer de bevestiging vanuit de theorie.”

Werk je dagelijks met XDS-netwerken?

“Mijn dagelijks werk is breder dan alleen XDS. Dat is maar een onderdeel ervan. In mijn rol kijk ik ook naar het systeem wat ‘achter en voor’ XDS zit. Maar het is goed om daar een keer dieper inhoudelijk mee bezig geweest te zijn. Dat is zeker gebeurd tijdens de cursus.”

Hoe heb je de cursusdag ervaren?

“Goed. XDS bevat natuurlijk veel meer theorie dan je in een dag uit kunt leggen. Ik vind dat de trainers daar een goede uitsnede uit hebben gemaakt. En het was een mooie interactieve dag. Na het doornemen van de theorie hebben we een aantal dingen ook echt uitgevoerd.”

Hoe was je ervaring met de trainers?

“Die was goed. Beide heren zijn vooraanstaand in de theorie. Ik ken hen al wat langer. In eerdere trajecten had ik ook al met ze samengewerkt. De interactie is leuk en laagdrempelig, redelijk amicaal. Dat past me wel.”

Wat vond je cursusgroep? Die bestond uit leveranciers én klanten. Hoe was dat?

“Ikzelf kom oorspronkelijk uit de ziekenhuiswereld. Daardoor ken ik beide kanten van de medaille. Leveranciers en klanten zijn op dezelfde manier bezig met XDS. Misschien gaan we als leveranciers technisch-inhoudelijk net één trede dieper. Maar klanten hebben dezelfde kennis en tools nodig als zij met XDS aan het werk zijn en beheerwerkzaamheden moeten gaan doen. Daarom vind ik het heel belangrijk dat klanten dit soort cursussen ook volgen. Zodat ze snappen wat ze doen en niet blindvaren op de kennis en methodes van de leveranciers.”

Dit is een redelijk theoretische basiscursus. Wil je hier nog meer van weten? Wat is een vervolg?

“Ik blijf graag up-to-date door telkens weer cursussen te volgen. Voor bevestiging dat de kennis die ik heb correct is, maar ook voor de interactie met anderen. Daar haal je ervaringen uit en ook andere zienswijzen. Ik vind het standaard cursusaanbod voor de doelgroep behoorlijk dekkend. Ook voor nieuwe onderwerpen wordt redelijk snel een cursus ontwikkeld. Dat houden ze goed bij.”