Skip to main content

Standaarden

Theoretische én praktische kennis van standaarden

Onze experts werken met usecases op basis van de internationale standaarden

Bij standaarden draait het vaak voornamelijk om de informatielaag en de applicatielaag in het interoperabiliteitsmodel. Dus alle standaarden waar IHE gebruik van maakt voor het beschrijven van de verschillende usecases en de vertaling naar informatiestandaarden.

Onze experts werken met usecases op basis van de internationale standaarden. Denk aan DICOM als de standaard voor afbeeldingen en HL7 voor alle typen tekstuitwisselingen. En daarnaast alle varianten van FHIR. Maar het gaat ook over de inhoudelijk standaarden op de informatielaag. Dan moet je denken aan SNOMED CT, LOINC, de BgZ en ZIBs en de diagnosethesaurus, het woordenboek van artsen.

Met de PHIT Academy delen we onze theoretische en praktische kennis van standaarden. Met het interopLAB testen we of de gegevensuitwisseling voldoet aan de specificaties en standaarden. Tenslotte gebruiken onze consultants hun kennis van standaarden om de juiste architectuur op te zetten en projecten live te brengen. Het gebruik van standaarden is voor ons heel belangrijk. We gebruiken ze niet alleen, maar testen ermee en delen onze kennis met leveranciers en klanten. Learn, Share and Connect.

Meer weten?

Wil je meer weten over standaarden? Ons team beantwoordt graag al je vragen. Plan direct een afspraak in.