Terugblik: Uitwisseling zorgverlener – research & registratie

Video: Terugblik
Datum: 29 april 2021
Kosten video: Deelname: 49,- excl. BTW

In deze serie blikken we terug op de volgende presentaties van het congres ‘Gegevensuitwisseling in de zorg – van parel tot ketting’.

Waar en hoe kunnen wij excelleren in de AI Gezondheid en Zorg?
Pieter Jeekel legt uit waar en hoe we kunnen excelleren met AI in de zorg. Daar is meer voor nodig dan gegevensuitwisseling in de zorg. Hij pleit ervoor keuzes te maken. Waar willen we extra op inzetten? Maak samen die keuze en ga landelijk samenwerken, is zijn boodschap.

Wat willen we delen, data of resultaten?
Johan van Soest is postdoctoraal researcher bij de Universiteit Maastricht. Hij laat het probleem van Big Data zien: professionals verdrinken erin. Een van de manieren om dat behapbaar te maken is gebruik te maken van AI. Dat kan bijvoorbeeld met een Personal Health Train. Daarmee wordt de privacy van de patiënt gewaarborgd en is de data vindbaar en herbruikbaar voor onderzoekers. Met het gebruik van standaarden voorkom je dat de datavoorbereiding arbeidsintensief wordt.

Kwaliteitsregistratie aan de Bron: de koninklijke route via de datahub
Lana Aziz is projectleider bij Registratie aan de bron en Rob Saathof is projectmanager bij Dutch Hospital Data. Zij komen met het voorbeeld van een Cataract oogoperatie. Door data uit te wisselen met DHD verminderde de registratielast aanzienlijk. Met 200.000 operaties per jaar is dat een enorme winst, aldus een oogarts.

Koop deze terugblik

Klik hieronder om deze terugblik te kopen.