Congres Gegevensuitwisseling in de zorg – van parel tot ketting

18 september 2020

Video: Terugblik
Datum: 18 september 2020

Algemene informatie over het congres

Het jaarlijkse PACS congres met over alles over beelden, dit jaar met  speciale aandacht voor AI.

Volgens congresvoorzitter Nicky Hekster is goede data vereist voor elke ontwikkeling van een AI-toepassing. ‘Geen AI zonder IA’ Imaging Architectuur), zegt hij dan ook. Met een PACS kun je beelddata heel goed ontsluiten, uitwisselen, annoteren en gebruiken om workflows in te richten. Tijdens het congres komen experts en leveranciers aan het woord die Imaging Architecture in het tijdperk van AI-inhoud en vormgeven.

Het congres is opgebouwd uit 4 delen:

 • Trends in imaging
  In dit blok komen de laatste ontwikkelingen in imaging en AI aan bod. Wat is de stand van zaken bij landelijke beelduitwisseling? Wat kom je tegen bij de implementatie van AI in imaging.
 • Structuur in borstkankerzorg
  In dit blok kijken we naar gestructureerde vastlegging en hergebruik van oncologische gegevens, structuur in de Mamma-keten en gegevensuitwisseling.
 • Beelduitwisseling
  In dit blok kijken we met Twiin naar het Informatiestelsel voor de zorg, de juridische aspecten van gegevensuitwisseling en de visie op beeld- en dossieruitwisseling.
 • Andere kijk op beelden
  In dit blok staat imaging bij het NFI, the internet of social machines en patiënten toegang tot beelden centraal.

AI-parallelsessie

Tijdens het congres is er een parallelprogramma. Daarin is aandacht voor AI-implementaties, kunstmatige intelligentie in medische hulpmiddelen en standaardisatie. Ook tonen we je een aantal interessante use-cases, waarmee we de toepasbaarheid van AI in de dagelijkse praktijk laten zien.

Inschrijven en kosten

Je kunt je inschrijven door hieronder op ‘inschrijven’ te klikken en je gegevens in te voeren.  Je ontvangt na aanmelding een bevestigingsmail met daarin verdere informatie en routebeschrijving.

Je kunt direct betalen via iDeal of kiezen voor betaling na ontvangst van de factuur.

De kosten voor deelname bedragen € 325 (ex BTW) per persoon. Hierbij zijn inbegrepen lunch, koffie, thee en een digitale hand-out map.

Annuleren
Je kunt schriftelijk annuleren tot 8 dagen voor aanvang van het congres. Na die datum zijn wij genoodzaakt de volledige kosten in rekening te brengen.

twee mannen staan met elkaar te praten in een congresruimte

Het volledige programma

Informatie over de invulling van het congres volgt nog.

Kijk het congres terug

Wil je nieuwe inzichten opdoen over PACS, beelduitwisseling en AI? Of is het tijd om bestaande kennis te updaten? Dat was nog nooit zo makkelijk. Kijk delen of het volledige congres terug met onze terugblikken.