Congres Gegevensuitwisseling | Van data naar doen

30 september 2022

Locatie
InnStyle te Maarssen
Datum
30 september 2022
Tijd
10:00 - 17:00
Deelname: 395,- excl. BTW

Algemene informatie over het congres

Congres Gegevensuitwisseling in de Zorg 2022.

Er zijn in Nederland veel pilots op het gebied van gegevensuitwisseling. Voor zowel beelden, de BgZ als verpleegkundige overdracht of een verwijzing. Bij ons Congres Gegevensuitwisseling staan twee vragen centraal ‘hoe komen we uit die pilot-fase?’ en ‘Waarom delen we landelijk nog geen medische gegevens tussen zorgverleners onderling en met de patiënt?’.

Dagvoorzitter Henk Gerla is bestuurder bij verzekeraar Zorg en Zekerheid. Zijn interesse in IT en ervaring als ziekenhuisbestuurder leveren zeker interessante gesprekken op. We kijken wie bij gegevensuitwisseling de regie heeft, wat we van elkaar kunnen leren en hoe we goede regionale voorbeelden landelijk kunnen uitrollen.

Het congresprogramma is opgedeeld in vier subthema’s. We starten de ochtend met de vraag wat de overheid, tweede kamer en zorgverzekeraars kunnen doen om gegevensuitwisseling echt op te schalen. En wie heeft daarbij de regie?. Daarna krijgt een aantal experts van het eerste uur het podium. Ze geven hun visie op de standaarden en technieken die de weg wijzen naar ‘echte interoperabiliteit’ Het motto daarbij is ‘interoperability is a mindset’.

In de middag gaan we van regionaal naar landelijk. Regionale Samenwerkingsorganisaties werken binnen RSO Nederland samen om binnen projecten kennis en ervaring te delen. Tijdens het congres hoor je wat we aan die regionale ervaring hebben. Denk aan landelijk diensten en het gebruik van bijvoorbeeld gemeenschappelijke voorzieningen. Waarom is regionale aanpak belangrijk? En hoe gaan we van 1 pilot via 10 aansluitingen naar 100% landelijk gebruik?

We sluiten de dag af met een aantal centrale vraagstukken. Bijvoorbeeld het gebruik van de aanpak in andere landen en de IHE methodiek van profielen en testen. Je hoort ook hoe de verschillende afsprakenstelsels in verhouding staan tot de Wegiz.

Op 30 september brengen we veel kennis en ervaring bij elkaar op het gebied van gegevensuitwisseling. Ben je projectleider, beleidsmaker, CXIO, manager, leverancier of zorgprofessional? Wil je samen aan de slag met het delen van medische informatie tussen zorgverleners en met de patiënt? Kom 30 september en discussieer mee!

Programma:

Regie gericht op werkende uitwisseling

10.00 uur   Welkom en introductie
MedicalPHIT
10.10 uur   Interoperabiliteit in de bestuurskamer 
Henk Gerla, Lid raad van bestuur bij Zorg en Zekerheid
10.30  Van praktijk naar politiek
Jacqueline van den Hil, lid Tweede Kamer VVD
10.55 uur   Paneldiscussie
Jacqueline van den Hil, Leonique Niessen, directeur Nictiz en Bas van Vliet, programma manager Twiin

11.05 uur   Koffie pauze

Werkende Architectuur

11.35 uur   Interoperabilty is a mindset
Andries Hamster, CPO, Founda en Remko Nienhuis, directeur, Melius Health Informatics
12.15 uur   Paneldiscussie
Andries Hamster en Remko Nienhuis en
George van Dijk, Chief Information Security Officer Chipsoft, Onno Gabel, bestuurslid IHE Nederland en Pascal Looije, co-founder, Interoplab
12.30 uur   Leverancierspitches

12.45 uur   Lunch pauze

Op weg naar landelijke implementatie 

13.45 uur   CumuluZ: Verbinding tussen zorg en research
Ruud Bongers, IT architect, UMCU
14.10 uur   De RSO als succesvolle implementatiepartner
Floor Bos, manager Digitale Zorg&Innovatie, Sigra en bestuurder, RSO Nederland
14.35 uur   Paneldiscussie
Ruud Bongers, Floor Bos en
Anil Jadoenathmisier, directeur IT & Innovatie, VZVZ

14.50 uur  Thee pauze

Regie bij de patiënt

15.20 uur   Helpt IT de patiënten aan betere oncologische zorg?
Irene Dingemans, programmaleider Kwaliteit van Zorg, Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntorganisaties
15.45 uur   Geeft de European Health Dataspace de patiënt straks een regierol?
Léon Haszing, functionaris voor Gegevensbescherming , Radboudumc en Geranne Lautenbach, juridisch consultant, MedicalPHIT
16.10 uur  Voor alle Nederlanders een PGO 
Margo Brands, teamleider Relatiebeheer en projecten, MedMij
16.35 uur   Paneldiscussie
Irene Dingemans, Léon Haszing, Geranne Lautenbach, Margo Brands en
Ans van den Bosch, programmamanager Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg VWS en Dorine Veldhuyzen, voorzitter Babyconnect, Carecodex
16.50 uur   Afsluiting
Samenvatting en belangrijkste conclusies

17.00 uur   Borrel

Inschrijven en kosten

Je kunt je inschrijven door hieronder op ‘inschrijven’ te klikken en je gegevens in te voeren.  Je ontvangt na aanmelding een bevestigingsmail met daarin verdere informatie.

Per mail sturen we de factuur voor je deelname naar de financiële administratie van jouw organisatie tenzij door jou anders aangegeven.

De kosten voor deelname bedragen tot 2 september aanstaande € 325 (ex. BTW) Early bird tarief . Na 2 september bedragen de kosten voor deelname € 395 (ex. BTW). Hierbij zijn inbegrepen lunch, koffie, thee en een digitale hand-out map.

Annuleren
Je kunt kosteloos schriftelijk annuleren tot 8 dagen voor aanvang van het congres. Na die datum zijn wij genoodzaakt de volledige kosten in rekening te brengen.

twee mannen staan met elkaar te praten in een congresruimte

Sponsoren

pen en notitieblok van medical phit

Inschrijven

Schrijf je hieronder direct in voor dit congres.