Skip to main content

Hans de Bruin, IT-specialist bij Erasmus MC, volgde de incompany cursus Beeldmanagement

“Knap hoe de trainers inspeelden op onze situatie.”

Over Erasmus MC:

Het Erasmus MC is een universitair medisch centrum in Rotterdam, verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het ziekenhuis is qua omzet het grootste van de zeven universitair-medische centra van Nederland.

Hans de Bruin

Waarom heb je deelgenomen aan deze incompany cursus Beeldmanagement?

“Bij mijn werk als IT’er op de afdeling pathologie komt steeds meer integrale diagnostiek kijken. Van oudsher beheerde radiologie alle beelden van het ziekenhuis. Maar binnen de digitale pathologie genereren wij steeds meer beelden. Zo ontstaat meer samenwerking met radiologie. De keuze voor deze cursus is gemaakt door de directeur beeldmanagement. Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Ik heb zelf veel te maken met het genereren van beelden, maar minder met management.”

Hoe heb je de cursusdag ervaren?

“Het was een interessante training waar ik een hoop dingen van opgestoken heb! Doordat de cursus  incompany gegeven werd, was het gericht op de systemen die wij al in huis hebben, zoals HIX. Een aantal cursisten hield zich bezig met closed order loops vanuit HIX. Dat was voor mij een opsteker. Voor de integrale diagnostiek bleek daar de missing link te liggen om onderzoeken te kunnen koppelen. Alles bij elkaar sloot de cursus goed aan op waar wij mee bezig zijn. Ook qua DICOM en het workflow schedular-onderdeel was het leerzaam.”

Wat vond je van de trainers?

“De cursusleiders Robert Breas en Jonne Muilenburg waren heel concreet en to the point. Het aanbod was geënt op systemen die we bij het Erasmus in huis hebben en speelde in op onze actualiteit. Geen algemeen standaardverhaal uit het boekje. Er kwamen voor óns relevante dingen aan bod. De voorbeelden die ze gaven speelden rond onze eigen leveranciers. Dat hebben ze heel knap gedaan. De interactie tussen de trainers en de groep was dan ook goed.”

En wat vond je van de cursusgroep?

“De deelnemers waren IT’ers van verschillende afdelingen uit ons ziekenhuis. De meesten waren me wel bekend. Het was goed om meer info te krijgen en andere invalshoeken te zien doordat we vanuit verschillende hoeken bij elkaar kwamen.”

Hoe zie je het vervolg op deze cursus?

“Ik ga nog verder in gesprek met Jonne over het DICOM-gebeuren. Voor pathologie staat dit nog in de kinderschoenen. Een andere deelnemer wist ook een hoop van DICOM. Die ga ik nog mailen om een en ander uit te diepen. Meestal ben ik gericht op zelfstudie. Bij de meeste cursussen komt er veel onnodige informatie voorbij. Je moet dan vaak wachten op dat ene dingetje waarnaar je op zoek bent.

Deze incompany cursus was heel goed op onze vragen afgestemd. En je steekt ook altijd wel wat op door anderen te spreken. Dus nuttig was het zeker wel.”