PHIT Magazine

Congres PACS: AI & IA - Imaging Architecture in het tijdperk van AI

Tijdens het congres komen experts en leveranciers aan het woord die PACS, AI en Imaging Architecture inhoud en vorm geven. Interviews met een aantal van die experts vind je in ons congresmagazine. Stuk voor stuk inspirerende verhalen over boeiende onderwerpen, met AI en uitwisseling van beelden als rode draad. 

Open het magazine

PHIT Magazine #1 2020

cover phit-magazine #1 2020

Uitwisseling van gegevens, voor ons interoperabiliteit, maakt vele tongen los. Dat hebben we gezien op het PACS congres, twee maanden geleden. We blikken kort terug met een video, foto’s en wat cijfers waar we trots op zijn. Ook deelt de dagvoorzitter van het congres, Jan Jaap Visser, zijn visie over de radioloog van de toekomst.

PHIT Magazine - 11e editie - september 2019

In het magazine ook ruimschoots aandacht voor ons InteropLAB en het project Online Toestemmingsvoorziening (OTV). Verder een interview met Remco Spil die samen met collega´s een in-house XDS training volgde van de PHIT Academy. Recent verscheen een wetenschappelijk artikel van PHIT consultant André Huisman in JCO Clinical Cancer Informatics over Pathology Image Exchange (PIE). Een wereldwijd uniek project van stichting PALGA Projecten en de Nederlandse Vereniging voor Pathologie (NVvP. MedicalPHIT is de stuwende kracht van het project.

PHIT Magazine - 10e editie - zomer 2019

Landelijke gegevensuitwisseling is een hot topic in de zorg. Dit onderwerp wordt van alle kanten belicht in deze editie van het PHIT Magazine. Lees het interview met Han Tanis, directeur Finance & IT van Zilveren Kruis en voorzitter van het Congres XDS: Gegevensuitwisseling door Generatie X op 4 juli in Maarssen. Verder een interview met Anil Jadoenathmisier, directeur IT & Innovatie van VZVZ,  over Twiin. Lees dit en nog veel meer in dit extra dikke zomernummer van het PHIT Magazine.

PHIT Magazine - 9e editie voorjaar 2019

'Een beetje met digitalisering aan de slag gaan, heeft geen nut’, legt prof. dr. Folkert van Kemenade uit in het nieuwe PHIT Magazine. Hij is eveneens dagvoorzitter van het congres over digitale pathologie op 22 mei. Verder in deze editie een mooi artikel over de vele toepassingen van Blockchaintechnologie in de Zorg. Lees dit en nog veel meer in het voorjaarsnummer van het PHIT Magazine!

PHIT Magazine - 8e editie winter 2018

PHIT Magazine winter 2018

Radioloog worden geconfronteerd met veel nieuwe technologieën, maar welke voegen nou echt waarde toe? 'Het antwoord op deze vraag krijgt u op het nationale PACS Congres op 12 december’, zegt radioloog Erik Ranschaert. Hij is eveneens dagvoorzitter van het PACS Congres en vertelt waarom u dit jaarlijkse congres niet mag missen. Verder in deze wintereditie een mooi interview met Herman Oosterwijk, internationaal toonaangevend expert op het gebied van PACS.

PHIT Magazine - 7e editie najaar 2018

‘Hoe beter de IT, hoe lager de registratielast.’ Dat stelt Harriët van Veldhuizen in een mooi interview met haar in het PHIT Magazine. De directeur kwaliteit en veiligheid bij het Erasmus UMC is eveneens voorzitter van het congres Waardegedreven Zorg en kwaliteitsregistratie op 10 oktober in Maarssen. Er zijn nog kaarten!  Lees ook in het PHIT Magazine over het InteropLAB van MedicalPHIT, waarmee zowel leveranciers als zorginstellingen snelheid winnen bij de realisatie van IT-projecten. Interoperabiliteit is dan al door en door getest op basis van IHE-standaarden.

PHIT Magazine - 6e editie zomer 2018

In deze zomereditie van het PHIT Magazine vertelt Bart Dieleman van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis over de professionalisering van beeldmanangement in zijn ziekenhuis. Samen met acht collega’s volgde hij de cursus PACS & VNA bij PHIT Academy, waarna het team voortvarend aan de slag ging. Verder in dit nummer onder meer aandacht voor de Europese Connectathon maar ook het XDS seminar wat wij in september weer organiseren. Tot slot stellen twee nieuwe PHIT consultants zich aan u voor: Pascal Looijé en Ursula Letschert.

Back to top