De trainer - Informatie-uitwisseling IHE XDS Advanced

Pascal Looijé: "In deze cursus leer je veel over trouble-shooting en wat er gebeurt als je een profiel verkeerd interpreteert"

Pascal Looijé is niet alleen trainer bij de PHIT Academy. Hij is ook senior consultant en expert op het gebied van koppelingsvraagstukken bij MedicalPHIT. ‘Deze combinatie vind ik prachtig. Het is uitdagend om aan de slag te gaan met complexe IT-vraagstukken, maar ook om kennis over te dragen aan mensen.’ Pascal geeft de cursussen XDS advanced, Introductie interoperabiliteit IHE, HL7 en DICOM en Informatie-uitwisseling IHE XDS overview & hands on.

Waar gaan de cursussen over?

“De cursussen gaan over de inhoud van de IHE-profielen, welke je tegenkomt in de praktijk en wat je ermee kunt. In de advanced cursus leer je daarnaast over trouble-shooting en wat er gebeurt als je een profiel verkeerd interpreteert.”

Waarom een cursus volgen bij de PHIT Academy?

“De PHIT Academy biedt objectieve en actuele informatie. De informatie is niet toegespitst op één leverancier. Tijdens de cursus vertelt de trainer veel, maar wisselen deelnemers ook kennis en ervaringen uit met elkaar. Bovendien zijn al onze trainingen zoveel mogelijk op maat. We maken de generieke oefeningen toepasbaar op de leerdoelen van de cursisten.”

Wat is de achtergrond van de deelnemers?

“De introductiecursussen zijn bestemd voor degenen die op hoofdlijnen de standaarden willen kennen, maar geen behoefte hebben aan alle technische details. De advanced cursussen zijn bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij het ontwerp, ontwikkeling, implementatie, uitrol en beheer van systemen die gebruik maken van de IHE-standaarden.”

Wanneer vind je de cursus geslaagd?

“Als de deelnemers ons gemiddeld met een 8 of hoger beoordelen. Daarnaast moeten de persoonlijke leerdoelen die we aan het begin van de cursus hebben bepaald, behaald zijn. Het is mijn doel dat mijn verhaal goed blijft hangen, zodat de deelnemers de kennis ook echt kunnen gebruiken in hun werk.”

Wat vind je zelf leuk aan de cursussen?

“MedicalPHIT richt zich op innovatieve projecten in de zorg. De kennis en ervaring die ik opdoe in mijn advieswerk, kan ik ook inzetten bij de trainingen. Deelnemers waarderen de actuele voorbeelden enorm. Verder passen we de cursus aan op wat er leeft in de praktijk. Zo behandelden we eerst alleen de infrastructurele profielen, maar nu ook de contentprofielen. Alleen als je deze profielen goed inzet, kan de zorgverlener het bestand daadwerkelijk bekijken. Het gaat erom hoe je ervoor kunt zorgen dat uitwisseling van gegevens in de praktijk echt werkt.”


Back to top