Cursus Eenheid van Taal - INSCHRIJVING GESLOTEN

Locatie: Online en live: NBC congrescentrum te Nieuwegein
Datum en tijd:
11-06-2020
09:00 - 17:00
Contactpersoon: Wilma van den Heuvel
Deelnamekosten: 695 excl. BTW

Tijdens deze cursus krijgt de deelnemer overzicht van een aantal breed gebruikte coderingssystemen en terminologiestelsels zoals ICD-10, LOINC en SNOMED CT. Daarnaast zal het landschap van coderingssystemen en terminologiestelsels verder uiteengezet worden. Tevens doet u ervaring op met ART-DECOR en andere terminologiebrowsers. Ook zullen de zorginformatiebouwstenen in perspectief van coderingssystemen en terminologiestelsels geplaatst worden, en wordt de relatie met berichtstandaarden (HL7v2, CDA, FHIR) behandeld.

Voor wie
Deze cursus is bedoeld voor personen die zich bezighouden met het ontwerp, ontwikkelen, implementeren, inrichten en/of beheren van (ondersteunde) zorginformatiesystemen die gebruik (gaan) maken van coderingssystemen en/of terminologiestelsels. De doelgroep omvat o.a. projectmanagers, clinici, informatie-, kwaliteit-, afdelingsmanagers/-adviseurs en stafmedewerkers alsook een meer technisch publiek (bijvoorbeeld softwareontwikkelaars) waarvoor deze cursus als introductie van coderingssystemen en terminologiestelsels geldt.

Kernbegrippen
Coderingssystemen, terminologiestelsels, ICD-10, LOINC, SNOMED CT, zorginformatiebouwstenen (ZIBS), tooling, ART-DECOR.

Leerdoelen

 • U bent in staat om de verschillen en overeenkomsten tussen codestelsels en terminologiesystemen te benoemen.
 • U bent in staat de samenhang tussen zorginformatiebouwstenen (ZIBS) en codestelsels/terminologiesystemen te beschrijven.
 • U kunt terminologie systemen en bericht/document standaarden benoemen en toelichten op welke plaats u het beste kunt toepassen in een dataset.
 • U bent in staat om informatievraagstukken te vertalen naar technische invulling voor opbouw van een dataset.
 • Na deze training bent u in staat om verbanden met andere terminologie en codestelsels te leggen.                            

Voorkennis
De cursist heeft basiskennis van het gebruik en structuur van medische verslaglegging en/of medische kwaliteitsregistraties.                                              

Deze cursus wordt LIVE en ONLINE gegeven! De cursus zal plaatsvinden in het NBC congrescentrum te Nieuwegein. Indien u de cursus online volgt is dat middels uw eigen pc/laptop, voorzien van een videocamera (optioneel), met headset of oortjes. Een goede internetverbinding is hierbij belangrijk.

Agenda

 • Introductie
 • Theoretisch kader, wat is terminologie, codestelsel, etc
 • Koffiepauze
 • ICD-10 overzicht en oefening ART-DECOR
 • SNOMED CT overzicht en oefening ART-DECOR
 • LOINC overzicht en oefening ART-DECOR
 • Sterktes en zwaktes van code- en terminologiestelsels
 • Overige codestelsels DHD Thesaurus, Nanda, Omaha etc
 • Relatie met standaarden zoals HL7v2, CDA, FHIR, zorginformatiebouwstenen
 • Samenvatting

                                                          - INSCHRIJVING GESLOTEN -

 

U kunt zich inschrijven door hieronder op 'inschrijven' te klikken en uw gegevens in te voeren. U ontvangt na aanmelding een bevestigingsmail met daarin verdere informatie. De factuur gaat naar de Financiele Administratie van uw organisatie, tenzij door u anders aangegeven, ,deze dient voor aanvang van de cursus voldaan te zijn.

Geef u svp in het opmerkingenveld van het inschrijfformulier aan of u deze cursus live of online wilt volgen. Indien u de cursus online volgt dan ontvangt u van ons een food cadeau voucher om zelf een lekkere lunch te bestellen!

Wij hanteren voor deze training een minimum aantal deelnemers van 8 personen.

De kosten voor deelname bedragen € 695 (ex BTW) per persoon. Hierbij zijn inbegrepen koffie, thee, lunch en een digitale cursusmap..

Early Bird tarief
Indien u zich tot 4 weken vóór deze cursus inschrijft dan bieden wij u een korting van 100 euro op de cursus fee.

Annuleren :
U kunt schriftelijk annuleren tot 8 dagen voor aanvang van de cursus. Na die datum zijn wij genoodzaakt de volledige kosten in rekening te brengen.

Back to top