Congres PACS: AI & IA - Imaging Architecture in het tijdperk van AI

Wil je nieuwe inzichten opdoen over PACS, beelduitwisseling en AI? Of is het tijd om bestaande kennis te updaten? Dat was nog nooit zo makkelijk, want ons congres is nu eenvoudig via een livestream te volgen.

De hele dag zie je talloze voorbeelden van Imaging Architecture in het tijdperk van AI. Volgens dagvoorzitter Nicky Hekster is AI namelijk een natuurlijke partner van het PACS. “Elke ontwikkeling van een AI toepassing vereist goede data. En een PACS is een hele goede manier om, met name beelddata, op te slaan, te ontsluiten, te annoteren en workflows in te richten.”

Onderwerpen:

  • Trends in imaging. In dit blok komen de laatste ontwikkelingen in imaging en AI aan bod. Wat is de huidige stand van zaken? Hoe krijgen we de implementatie van AI in imaging opgeschaald naar de klinische omgeving?
  • AI. In dit blok geven we praktische tips voor de implementatie van AI bij radiologie. Ook kijken we naar AI en databeschikbaarheid en Kunstmatige Intelligentie in medische hulpmiddelen en de MDR.
  • Beeld en verslag in de keten. In dit blok komt gestructureerde verslaglegging & hergebruik van gegevens in de oncologie aan de orde. Maar ook een regionale aanpak voor uitwisseling van medische informatie en het Informatiestelsel voor de zorg.
  • Andere kijk op beelden. In dit blok staat imaging bij het NFI, the internet of social machines en de toegang van patiënten tot beelden centraal.

Schrijf je in!

Het congres is ook dit jaar weer interessant voor iedereen die met medische beelden werkt en bij wil blijven op het gebied van AI en IA. Het dagprogramma is te volgen via een livestream. Lukt het niet om alles live te volgen? Geen probleem, congresdeelnemers kunnen presentaties ook later terugkijken. Mis het dus niet op 9 december!

Wil je als leverancier deelnemen met een break-out room, use-case AI of commercial?
Neem dan contact op met Wilma van den Heuvel via wvdheuvel@phit.nl

   
09.15Start inloggen stream 
 Trends in imaging  
09.30Welkom en introductieMedicalPHIT
09.45Geen AI zonder IANicky Hekster, dagvoorzitter
10.00Visie op Nederland in beeldHans Mekenkamp, partner,  MedicalPHIT
10.20AI in imaging: The Good, the Bad and the UglyPaul Algra, radioloog, Noordwest Ziekenhuisgroep
10.40Pauze Meet the speaker, Break-out rooms en use-case AI
 AI 
11.10AI implementatie voor radiologie: praktische tipsProf. dr. Erik R. Ranschaert, radioloog ETZ, professor UGent en president EuSoMII
11.30AI en databeschikbaarheid, een pittige dobberHenk Hutink, teamlead Advies, Nictiz
11.50Kunstmatige Intelligentie in medische hulpmiddelen en de MDRMr. Erik Vollebregt, partner, Axon Advocaten
12.10Pauze
Meet the speaker, Break-out rooms en use-case AI
 Beeld en verslag in de keten  
13.10Gestructureerde verslaglegging & hergebruik van gegevens in de oncologie -Met kleine stappen onderweg naar grote doelenCarla Meeuwis, radioloog, Rijnstate en Floor Klijn, klinisch informaticus,  IKNL
13.40To Twiin in de Doelarchitectuur Informatiestelsel ZorgBen van der Stigchel,  bedrijfsarchitect, VZVZ/Twiin
14.00Een regionale aanpak voor uitwisseling van medisch informatieErik Zwarter, informatiemanager eHealth, Erasmus MC
14.40Pauze Meet the speaker, Break-out rooms en use-case AI
 Andere kijk op beelden  
14.50Imaging in het NFI: van plaats delict naar bewijsvoeringProf. Rick van Rijn, forensisch kinderradioloog, Nederlands Forensisch Instituut (NFI)
15.10AI implementation in clinical practice: Challenges and pitfallsNikolas Stathonikos, manager AI development & implementation, UMC Utrecht
15.30 The Internet for Social Machines?Prof. dr. Barend Mons, Human Genetics Department LUMC, president CODATA and director GO FAIR International Support and Coordination Office
15.50 De patiënt wil haar beelden…. En krijgt ze ookSylvia Veereschild, leveranciersmanager MedMij en patiënt
16.10Samenvatting 
16.30Afsluiting 

 

 

Back to top