MedicalPHIT is de expert op het gebied van gegevensuitwisseling, interoperabiliteit en IT in de zorg. Ons hart gaat sneller kloppen van IHE standaarden, PACS, XDS, FHIR, digitale pathologie en imaging. We bedenken graag slimme oplossingen voor het verbeteren van zorgprocessen. Denk daarbij aan systemen, software en applicaties waar zorgprofessionals en patiënten mee werken of standaarden voor gegevensuitwisseling. We zijn je rechterhand tijdens het inkoopproces en zorgen dat ook de implementatie soepel verloopt.

 

Advies

Advies

Ruim 20 consultants werken dagelijks aan toonaangevend projecten voor maatschappelijk relevante opdrachtgevers zoals VZVZ, het ministerie van VWS, RIVM en vele ziekenhuizen, RSO’s en laboratoria.
Lees ons PHIT Magazine.

Cursussen

Academy

Via onze academy dragen we graag kennis over. Dat doen we jaarlijks voor honderden professionals met bijna 30 verschillende cursussen. Ook organiseren we een aantal congressen waarin vakgenoten worden bijgepraat door gezaghebbende sprekers.

Implementatie

Services

Onze 20 jaar ervaring zetten we ook in om concrete diensten te ontwikkelen. Denk aan op maat gemaakte test- en validatieomgevingen, begeleiding bij projectathons en het InteropLAB, onze tool om gegevensuitwisseling te testen vóór implementatie.

 

Wij werken onder andere samen met de onderstaande organisaties:klanten medicalphit

Agenda

Congres PACS: AI & IA - Imaging Architecture in het tijdperk van AI

09 december, 2020

Zelfstudie cursus OpenEHR

30 december, 2020

Webinar Digitale Pathologie

27 januari, 2021

Cursus DICOM Advanced

23 maart, 2021 + 24 maart, 2021

Congres PACS: AI & IA - Imaging Architecture in het tijdperk van AI

Dit jaar organiseren we voor de 18e keer het PACS congres. In deze editie is er veel aandacht voor AI bij de uitwisseling van beelden in de zorg. Volgens dagvoorzitter Nicky Hekster is goede data vereist voor elke ontwikkeling van een AI toepassing. Met een PACS kun je beelddata heel goed ontsluiten, uitwisselen, annoteren en gebruiken om workflows in te richten. 

De dag was opgedeeld in vier blokken met elk een aantal presentaties:

 • Trends in imaging
 • AI
 • Beeld en verslag in de keten
 • Andere kijk op beelden

 

Inschrijven kan via onze website. Deelname bedraagt € 149,- (excl. BTW) voor volledige toegang tot de livestream. Lukt het niet om alles live te volgen? Geen probleem, congresdeelnemers kunnen presentaties ook later terugkijken. Mis het dus niet op 9 december!

PHIT Magazine

Tijdens het congres komen experts en leveranciers aan het woord die PACS, AI en Imaging Architecture inhoud en vorm geven. Interviews met een aantal van die experts vind je in ons congresmagazine.

 • Nicky Hekster, dagvoorzitter en EMEA technical en business development lead, IBM Watson Health
 • Paul Algra, radioloog, Noordwest Ziekenhuisgroep
 • Prof. dr. Erik R. Ranschaert, radioloog ETZ, professor UGent en president EuSoMII
 • Ben van der Stigchel, bedrijfsarchitect, VZVZ/Twiin

Stuk voor stuk inspirerende verhalen over boeiende onderwerpen, met AI en uitwisseling van beelden als rode draad.

 • Waarom is AI een natuurlijke partner van het PACS?
 • Wat zijn de vrienden en vijanden van AI?
 • Hoe versterken afsprakenstelsels elkaar en hoe ga je om met de verschillen?
 • Wat zijn de tips voor een succesvolle AI-implementatie?
 

Gratis Aanmelden

Het online PHIT Magazine verschijnt vier keer per jaar. In elke editie vertellen we over toonaangevende IT-projecten en cursussen in de zorg. Interessante achtergrondartikelen en interviews wisselen elkaar af. En natuurlijk houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen van MedicalPHIT. Aanmelden voor het gratis PHIT Magazine kan hier.

PHIT Academy programma 2020

Gegevensuitwisseling in de zorg is hot! Het delen van informatie in de keten en met de patient is van groot belang. Kennis van internationale standaarden is dan ook essentieel. De PHIT Academy voorziet in een breed aanbod rondom dit onderwerp. De cursussen zijn rondom de thema's interoperabiliteit standaarden, imaging en HL7. We bieden een compleet programma met zowel introductie-, hands-on als advanced cursussen. Download hier de folder PHIT Academy 2020

Back to top