MedicalPHIT is de expert op het gebied van gegevensuitwisseling, interoperabiliteit en IT in de zorg. Ons hart gaat sneller kloppen van IHE standaarden, PACS, XDS, FHIR, digitale pathologie en imaging. We bedenken graag slimme oplossingen voor het verbeteren van zorgprocessen. Denk daarbij aan systemen, software en applicaties waar zorgprofessionals en patiënten mee werken of standaarden voor gegevensuitwisseling. We zijn je rechterhand tijdens het inkoopproces en zorgen dat ook de implementatie soepel verloopt.

 

Advies

Advies

Ruim 20 consultants werken dagelijks aan toonaangevend projecten voor maatschappelijk relevante opdrachtgevers zoals VZVZ, het ministerie van VWS, RIVM en vele ziekenhuizen, RSO’s en laboratoria.
Lees ons PHIT Magazine.

Cursussen

Academy

Via onze academy dragen we graag kennis over. Dat doen we jaarlijks voor honderden professionals met bijna 30 verschillende cursussen. Ook organiseren we een aantal congressen waarin vakgenoten worden bijgepraat door gezaghebbende sprekers.

Implementatie

Services

Onze 20 jaar ervaring zetten we ook in om concrete diensten te ontwikkelen. Denk aan op maat gemaakte test- en validatieomgevingen, begeleiding bij projectathons en het InteropLAB, onze tool om gegevensuitwisseling te testen vóór implementatie.

 

Wij werken onder andere samen met de onderstaande organisaties:klanten medicalphit

Agenda

Cursus DICOM Introductie

23 april, 2020

Cursus Informatie-uitwisseling, IHE XDS overview & hands-on

13 mei, 2020 + 14 mei, 2020

Cursus DICOM overview & hands-on

27 mei, 2020 + 28 mei, 2020

Cursus Ziekenhuisbreed Beeldmanagement

03 juni, 2020
PHIT magazine #1 2020

PHIT Magazine

Uitwisseling van gegevens, voor ons interoperabiliteit, maakt vele tongen los. Het blijft hoog op de agenda staan. Dat hebben we gezien op het PACS congres, twee maanden geleden. We blikken kort terug met een video, foto’s en wat cijfers waar we trots op zijn. Ook deelt de dagvoorzitter van het congres, Jan-Jaap Visser, zijn visie over de radioloog van de toekomst.

Ook laten we mooie cases zien waarin interoperabiliteit centraal staat. Zo zijn Erik Zwarter en Arnout van der Elst erg enthousiast over de resultaten van de projectathon van Rijnmondnet. Dat geldt ook voor de projectathon Veilige Mail. Samen met het ministerie van VWS kijken we hierop terug.

En misschien ben je een van onze 5 nieuwe experts al tegengekomen in het veld. We hebben ons team versterkt met nog meer kennis en ervaring. Jullie gaan de komende periode zeker van hen horen. In deze editie stellen we ze voor.

Laat je inspireren en motiveren.

Open het magazine

 

Gratis Aanmelden

Het online PHIT Magazine verschijnt vier keer per jaar. In elke editie vertellen we over toonaangevende IT-projecten en cursussen in de zorg. Interessante achtergrondartikelen en interviews wisselen elkaar af. En natuurlijk houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen van MedicalPHIT. Aanmelden voor het gratis PHIT Magazine kan hier.

PHIT Academy programma 2020 is uit!

Gegevensuitwisseling in de zorg is hot! Het delen van informatie in de keten en met de patient is van groot belang. Kennis van internationale standaarden is dan ook essentieel. De PHIT Academy voorziet in een breed aanbod rondom dit onderwerp. De cursussen zijn rondom de thema's interoperabiliteit standaarden, imaging en HL7. We bieden een compleet programma met zowel introductie-, hands-on als advanced cursussen. Download hier de folder PHIT Academy 2020

Video congres PACS 2019

Op 11 december was ons jaarlijks PACS  congres met dit jaar als thema 'integratie: sleutel tot succes'. Een aantal sprekers gaf hun visie over de huidige ervaringen rondom beeldbeschikbaarheid en de mogelijkheden daarvan in de toekomst. Ook de inzet en betekenis van AI en landelijke beeldbeschikbaarheid kwamen aan de orde. Bekijk onze video voor een goede sfeerimpressie van de dag!

Back to top