MedicalPHIT is de expert op het gebied van gegevensuitwisseling, interoperabiliteit en IT in de zorg. Ons hart gaat sneller kloppen van IHE standaarden, PACS, XDS, FHIR, digitale pathologie en imaging. We bedenken graag slimme oplossingen voor het verbeteren van zorgprocessen. Denk daarbij aan systemen, software en applicaties waar zorgprofessionals en patiënten mee werken of standaarden voor gegevensuitwisseling. We zijn je rechterhand tijdens het inkoopproces en zorgen dat ook de implementatie soepel verloopt.

 

Advies

Advies

Ruim 20 consultants werken dagelijks aan toonaangevend projecten voor maatschappelijk relevante opdrachtgevers zoals VZVZ, het ministerie van VWS, RIVM en vele ziekenhuizen, RSO’s en laboratoria.
Lees ons PHIT Magazine.

Cursussen

Academy

Via onze academy dragen we graag kennis over. Dat doen we jaarlijks voor honderden professionals met bijna 30 verschillende cursussen. Ook organiseren we een aantal congressen waarin vakgenoten worden bijgepraat door gezaghebbende sprekers.

Implementatie

Services

Onze 20 jaar ervaring zetten we ook in om concrete diensten te ontwikkelen. Denk aan op maat gemaakte test- en validatieomgevingen, begeleiding bij projectathons en het InteropLAB, onze tool om gegevensuitwisseling te testen vóór implementatie.

 

Wij werken onder andere samen met de onderstaande organisaties:klanten medicalphit

Agenda

Training course Healthcare Information Exchange, XDS hands-on and overview for USA

28 oktober, 2020 + 30 oktober, 2020

Zelfstudie cursus OpenEHR

30 oktober, 2020 + 01 oktober, 2020

Webinar Wet & Regelgeving in de zorg

05 november, 2020

Cursus Ziekenhuisbreed Beeldmanagement

12 november, 2020

Congres Gegevensuitwisseling in de zorg - van parel tot ketting

Op 18 september organiseerden we het congres ‘Gegevensuitwisseling in de zorg – van parel tot ketting’. Gert-Jan van Boven was de dagvoorzitter en vertelt samen met andere sprekers in deze video over de parels in gegevensuitwisseling in de zorg. 

De dag was opgedeeld in vier blokken met elk een aantal presentaties:

  • Het Corona Effect
  • Uitwisseling zorgverlener – patiënt
  • Uitwisseling zorgverlener – zorgverlener
  • Uitwisseling zorgverlener – research & registratie


Voor € 49,00 kun je alle presentaties uit een blok bekijken. Vind je presentaties uit verschillende blokken of het hele congres interessant? Kijk dan de hele livestream terug voor € 149,00. Je kunt dan elke presentatie apart bekijken.

Alle presentaties vind je hier.

PHIT Magazine

Gegevensuitwisseling is cruciaal voor de zorg van nu. In dit magazine staat ons congres over dit onderwerp centraal. De topsprekers die 18 september live te zien zijn, komen in dit magazine aan het woord. Lees meer over de Focusprogramma’s van het Informatieberaad, MijnKind.online, een datahub voor kwaliteitsregistraties, e-health bij huisartsen en de verbindende factor van Twiin.  

Tijdens het congres wordt gegevensuitwisseling vanuit drie assen belicht: zorgverlener-patiënt, zorgverleners onderling en zorgverlener-research & kwaliteit. Natuurlijk bekijken we ook welke invloed COVID heeft op gegevensuitwisseling.

We presenteren op het congres parels die samen de ketting vormen waarmee gegevensuitwisseling tot stand komt. Dit magazine bevat al een aantal van die parels: inspirerende verhalen over boeiende onderwerpen, met gegevensuitwisseling als rode draad.

Open het magazine

Gratis Aanmelden

Het online PHIT Magazine verschijnt vier keer per jaar. In elke editie vertellen we over toonaangevende IT-projecten en cursussen in de zorg. Interessante achtergrondartikelen en interviews wisselen elkaar af. En natuurlijk houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen van MedicalPHIT. Aanmelden voor het gratis PHIT Magazine kan hier.

PHIT Academy programma 2020

Gegevensuitwisseling in de zorg is hot! Het delen van informatie in de keten en met de patient is van groot belang. Kennis van internationale standaarden is dan ook essentieel. De PHIT Academy voorziet in een breed aanbod rondom dit onderwerp. De cursussen zijn rondom de thema's interoperabiliteit standaarden, imaging en HL7. We bieden een compleet programma met zowel introductie-, hands-on als advanced cursussen. Download hier de folder PHIT Academy 2020

Back to top