MedicalPHIT is de expert op het gebied van gegevensuitwisseling, interoperabiliteit en IT in de zorg. Ons hart gaat sneller kloppen van IHE standaarden, PACS, XDS, FHIR, digitale pathologie en imaging. We bedenken graag slimme oplossingen voor het verbeteren van zorgprocessen. Denk daarbij aan systemen, software en applicaties waar zorgprofessionals en patiënten mee werken of standaarden voor gegevensuitwisseling. We zijn je rechterhand tijdens het inkoopproces en zorgen dat ook de implementatie soepel verloopt.

 

Advies

Advies

Ruim 20 consultants werken dagelijks aan toonaangevend projecten voor maatschappelijk relevante opdrachtgevers zoals VZVZ, het ministerie van VWS, RIVM en vele ziekenhuizen, RSO’s en laboratoria.
Lees ons PHIT Magazine.

Cursussen

Academy

Via onze academy dragen we graag kennis over. Dat doen we jaarlijks voor honderden professionals met bijna 30 verschillende cursussen. Ook organiseren we een aantal congressen waarin vakgenoten worden bijgepraat door gezaghebbende sprekers.

Implementatie

Services

Onze 20 jaar ervaring zetten we ook in om concrete diensten te ontwikkelen. Denk aan op maat gemaakte test- en validatieomgevingen, begeleiding bij projectathons en het InteropLAB, onze tool om gegevensuitwisseling te testen vóór implementatie.

 

Wij werken onder andere samen met de onderstaande organisaties:klanten medicalphit

Agenda

Zelfstudie cursus OpenEHR

26 februari, 2021

Cursus Introductie interoperabiliteit, IHE, HL7 en DICOM

24 maart, 2021

Cursus DICOM introductie

07 april, 2021

Cursus PACS & VNA beheer advanced

21 april, 2021 + 23 april, 2021

MedicalPHIT neemt deel aan Europees BIGPICTURE project

Het BigPicture project gaat van start. En MedicalPHIT is trots hieraan bij te kunnen dragen. In dit onderzoeksproject werkt een grote groep onderzoeksinstellingen, ziekenhuizen, de farmaceutische industrie en andere bedrijven samen. We creëren en faciliteren een enorm grote database met gedigitaliseerde pathologie data. Zo zetten we de volgende stap naar digitale pathologie en kunnen we AI toepassingen verder ontwikkelen. Dat levert een betere en effectievere diagnostiek op. Het BigPicture project is een enorme boost voor het vakgebied van de computational pathology. MedicalPHIT draagt bij aan het standaardiseren van de gegevensuitwisseling voor de opslag van beelden. Dat doen we onder andere met de inzet van InteropLAB en het aansluiten van pathologie afdelingen op de database.

Lees hier meer over het project

PHIT Academy cursusprogramma 2021

PHIT Academy programma 2021 is uit!

Gegevensuitwisseling in de zorg is hot! Het delen van informatie in de keten en met de patient is van groot belang. Kennis van internationale standaarden is dan ook essentieel. De PHIT Academy voorziet in een breed aanbod rondom dit onderwerp. De cursussen zijn rondom de thema's interoperabiliteit standaarden, imaging en HL7. We bieden een compleet programma met zowel introductie-, hands-on als advanced cursussen. Download hier de folder met programma PHIT Academy 2021

PHIT Magazine

In dit magazine staan interviews met experts die PACS, AI en Imaging Architecture inhoud en vorm geven.

 • Hans Mekenkamp, partner bij MedicalPHIT
 • Nicky Hekster, dagvoorzitter congres PACS & AI 2020
  en EMEA technical en business development lead, IBM Watson Health
 • Jan-Jaap Visser, dagvoorzitter congres PACS 2019
  en radioloog / CMIO in het Erasmus MC
 • Paul Algra, radioloog, Noordwest Ziekenhuisgroep
 • Prof. dr. Erik R. Ranschaert, radioloog ETZ, professor UGent en president EuSoMII
 • Ben van der Stigchel, bedrijfsarchitect, VZVZ/Twiin
 • Carla Meeuwis, Specialist in mammaradiologie van het Rijnstate ziekenhuis
 • Sylvia Veereschild, leveranciersmanager bij MedMij en borstkankerpatiënt

Gratis Aanmelden

Het online PHIT Magazine verschijnt vier keer per jaar. In elke editie vertellen we over toonaangevende IT-projecten en cursussen in de zorg. Interessante achtergrondartikelen en interviews wisselen elkaar af. En natuurlijk houden we je op de hoogte van de ontwikkelingen van MedicalPHIT. Aanmelden voor het gratis PHIT Magazine kan hier.

Congres PACS: AI & IA - Imaging Architecture in het tijdperk van AI

 

Dit jaar organiseerden we voor de 17e keer het PACS congres. In deze editie was veel aandacht voor AI bij de uitwisseling van beelden in de zorg.  

 De dag was opgedeeld in vier blokken met elk een aantal presentaties:

 • Trends in imaging
 • AI
 • Beeld en verslag in de keten
 • Andere kijk op beelden

De video hiernaast geeft een sfeervolle indruk van de dag.

Terugkijken van de hele dag of een van bovenstaande blokken is heel eenvoudig. Kijk hier op onze website.

Back to top