Sandra Duivenvoorden – LUMC
Incompany cursus introductie Interoperabiliteit
Lees meer
Wat vinden cursisten van onze cursussen?

“Op een congres van MedicalPHIT, kwam ik Robert Breas tegen bij een stand over de cursussen. Ik dacht gelijk dat de training interoperabiliteit ook iets zou zijn voor mijn team.”

“Het was heel zinvol ervaring uit te wisselen en met elkaar te delen hoe we die nieuwe kennis kunnen gebruiken in de praktijk.”
Tamás Palkó – CLBPS
Cursussen Introductie interoperabiliteit en Integrated AI
Lees meer
“Ik werk als applicatiespecialist voor het elektronisch patiëntendossier en maak gebruik van Epic. Hierbij ben ik verantwoordelijk voor de werkprocessen van de afdeling radiologie. Dus ik heb veel te maken met beeld(uitwisseling) en DICOM.”
“Binnen regio Amsterdam wordt steeds meer gewerkt aan gegevensuitwisseling. Daardoor kom ik geregeld in aanraking met XDS en een hoop andere data-uitwisselingsprogramma’s. Eigenlijk zou iemand anders de cursus volgen, maar die kon niet. Toen dacht ik: dat lijkt mij wel interessant, en ben ik in zijn plaats gegaan.”

“Ik werk al jaren met DICOM, maar mijn kennis deed ik tot nu toe vooral op via trial and error: gewoon doen. Ik miste een theoretische basis. Het plan was eigenlijk om de hierop volgende cursus bij te wonen: DICOM Advanced. Toen ik me inschreef, werkte ik met een collega die wat minder ervaring had met DICOM. We besloten om samen deze cursus te doen en later aan de verdiepende cursus deel te nemen.”
Bob van Mierlo, functionele beheerder in het Elkerliek ziekenhuis
Cursus DICOM Overview & Hands-on.

“DICOM is een standaard, dat vond ik verfrissend: leveranciers moeten aantonen dat ze aan een bepaalde standaard voldoen. Alles bij elkaar was dat de reden om een introductie te willen.”
Maarten Schmidt – VZVZ
Cursus DICOM introductie
Lees meer

“Ik kan leveranciers nu nog beter meenemen in processen.”
Ingrid Willemsens – Nictiz
Cursus Introductie Interoperabiliteit
Lees meer
“De ontwikkelingen rondom digitale en hybride zorg gaan hard. Maar er moet veel gebeuren om alles goed te laten verlopen. Ook rondom gegevensuitwisseling, mede rondom de verlaging van administratieve lasten. Deze onderwerpen worden steeds actueler. De meeste hoofdlijnen van deze zaken kan ik volgen, maar ik merkte dat gesprekken en discussies die ik bijwoonde steeds inhoudelijker werden. Daardoor besefte ik dat ik beter wilde snappen hoe alles in elkaar steekt. Experts binnen mijn werkomgeving die veel van deze onderwerpen afwisten, raadden deze cursus aan. En ik weet nu waarom.”
Martijn Kers, directeur zorgbeleid en innovatie bij VGZ
Cursus Introductie interoperabiliteit

“In het Franciscus Gasthuis en Vlietland draaien we al een paar jaar met XDS. Dit was een goed moment voor een cursus, omdat ik er een tijdje tussenuit was geweest. Na contact met PHIT bleek de essential cursus niet nodig. De basisinformatie van XDS zat er nog wel in. Het interessante van de advanced cursus was, dat die vooral op ‘trouble shooten’ zat.”
“De verhouding tussen uitleg en praktijkoefeningen was goed. Toevallig zaten mensen van een bedrijf waarmee wij zakendoen bij dezelfde cursus. We konden meteen verder ingaan op de case waarmee we al bezig waren. De cursusleiders, Robert Breas en Pascal Looijé, hadden daarbij een faciliterende rol. Ze lieten ons wel onze gang gaan, maar kwamen met goede antwoorden op vragen en hadden daar ook voorbeelden bij. De cursus heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Ook zonder andere medecursisten zou ik meer dan voldoende praktijkkennis hebben opgedaan.”
Lees meer