Skip to main content

Testmanagement

Wij testen of alle systemen op elkaar aansluiten

Testplan inclusief testen uitvoeren

Zijn systemen geïmplementeerd, dan begeleiden onze experts de testen voor livegang. We schrijven een testplan en volbrengen de testen die uitgevoerd moeten worden. Al dan niet ondersteund met het InteropLAB.

RijnmondNet is hierin een mooi voorbeeld. Bij het XDS-project zijn 10 ziekenhuizen aangesloten op het XDS netwerk. Iedere zorgverlener had daarbij een eigen ‘stekker’ geïmplementeerd.

Gezamenlijke testevenementen en individuele testen

Wij testen of die systemen wel op elkaar aansluiten. Zodat uitwisseling tot stand komt. Voor dit project hebben we het testplan geschreven, zijn gezamenlijke testevenementen of projectathons georganiseerd en hebben we individuele testen uitgevoerd.

Nadat alle testen correct waren uitgevoerd, werd uiteindelijk het systeem opgeleverd en kon het project live gaan.

Opdrachtgever

Testmanagement BK2020

BK2020 was het eerste landelijke project waar we hebben getest met het InteropLAB. Inmiddels gebruiken we de testtool voor meerdere diensten van VZVZ. Niet alleen voor Twiin, maar ook met het LSP (Landelijk Schakelpunt). RijnmondNet is een mooi voorbeeld van een regionaal project waar we met testen een versnelling in de livegang hebben gerealiseerd.

Gerealiseerd doel

Een snellere livegang is vaak het uitgangspunt. We kijken altijd eerst wat de belangrijkste usecases zijn voor de klant. Vervolgens testen we tot op detailniveau of de leverancier heeft voldaan aan de eisen die gesteld zijn in het programma van eisen.

Website InteropLAB

Meer weten?

Wil je meer weten over testmanagement in de zorg? Ons team beantwoordt graag al je vragen. Plan direct een afspraak in.