Skip to main content

IT visie & strategie

De IT strategie in lijn brengen met beleidsdoelstellingen

Het Interoperabiliteitsmodel staat altijd centraal

Onze experts helpen bij visievorming of het uitwerken van een al bestaande medische visie naar IT beleid. Dat kan op verschillende manieren.

Van visie naar IT beleid

Bijvoorbeeld door de IT strategie in lijn te brengen met bestaande beleidsdoelstellingen. Daarvoor gebruiken we workshops als werkvorm of werken we doelstellingen uit in een praatplaat. De 5 lagen van het interoperabiliteitsmodel staan daarbij altijd centraal.

Bij fusie of samenwerking

Ook bij fusie of samenwerking is het vernieuwen van de IT visie of strategie vaak noodzakelijk. Wij faciliteren het keuzeproces om uiteindelijk tegen de laagste kosten de beste functionaliteit te krijgen.

Minder applicaties of koppelingen

We worden ook ingeschakeld bij het consolideren van bestaande systemen. Als het aantal applicaties of koppelingen wordt verminderen. Of bij het al dan niet naar de cloud brengen van applicaties. Wij ontwikkelen een IT visie om het IT-beheer overzichtelijker, eenvoudiger en goedkoper te maken.

Opdrachtgever
Logo Alrijne zorggroep

IT visie & strategie Alrijne zorggroep

Initiatieven en vraagstukken over gegevensuitwisseling van de ketenpartners kwamen heel versnipperd binnen en werden ook versnipperd opgepakt. Wij kwamen in een aantal gesprekken en een gespecialiseerde workshop tot een roadmap voor de komende jaren.

Gerealiseerd doel

Een duidelijke, gebalanceerde ‘roadmap informatie-uitwisseling’, die bestaat uit een lijst met projecten en initiatieven, die ook nog eens geprioriteerd zijn.

Bekijk de case van Alrijne zorggroep

Meer weten?

Wil je meer weten over IT visie & strategie? Ons team beantwoordt graag al je vragen. Plan direct een afspraak in.