Congres Diagnostiek van de toekomst & Diagnostiek met AI plus avondprogramma

8 & 9 mei 2023

Locatie
Papendal te Arnhem
Datum
8 & 9 mei 2023
Tijd
10:00 - 17:00
Deelname: 1.045,- excl. BTW

Algemene informatie over het congres

De kwaliteit van labdiagnostiek is vaak bepalend voor de hele zorgketen. Daarom zijn innovaties zo belangrijk. Op 8 mei kijken we naar de positionering van labs, samenwerking, data en de toekomst van de diagnostiek. In samenwerking met het Radboudumc koppelen we wetenschappelijke kennis aan praktische toepassingen van ontwikkelingen. Dit eerste congres is onderdeel van een tweeluik. Op 9 mei zoomen we helemaal in op AI binnen de diagnostiek.

Dagvoorzitter prof. dr. Katrien Grünberg en de andere sprekers belichten de samenhang tussen de verschillende labspecialismen vanuit diverse perspectieven. Welke raakvlakken hebben pathologie, klinische chemie en microbiologie? Wat kunnen de domeinen van elkaar leren? En welke gelijksoortige ontwikkelingen zijn er op het gebied van IT en vooral gegevensuitwisseling?

Tijdens de eerste dag van ons tweeluik staan we onder andere stil bij gemeenschappelijke trends binnen de vakgebieden. Hoe inspireer je elkaar en kun je interdisciplinair samenwerken? We hebben hier het thema ‘overlab’ aan gekoppeld. Zo hebben we een spreker die vanuit patiëntperspectief vertelt over de rol van labdiagnostiek. Ook besteden we aandacht aan opschalen en samenwerken om continuïteit te realiseren.

Een van de andere onderwerpen is pandemische paraatheid. Wat zijn de lessen van corona bij een volgende epidemie? Wat moeten we, binnen en buiten de microbiologie, doen om dan snel op te kunnen schalen? En hoe kunnen we informatie goed uitwisselen tussen verschillende partijen? Een andere ontwikkeling in alle drie de vakgebieden is hergebruik van data. Denk daarbij aan machine-learning en AI-toepassingen. Op 9 mei besteden we aan dit onderwerp een hele congresdag, op 8 mei lichten we alvast een tipje van de sluier op.

Ons tweeluik is interessant voor iedereen die zich binnen de laboratoria en diagnostiek bezighoudt met IT. Natuurlijk is het mogelijk slechts een van de twee congresdagen bij te wonen. Bezoekers die beide dagen komen, bieden we op 8 mei een overnachtingsmogelijkheid en een aantrekkelijk en verrassend avondprogramma.

Programma:

Volgt zo spoedig mogelijk.

Inschrijven en kosten

Je kunt je inschrijven door hieronder op ‘inschrijven’ te klikken en je gegevens in te voeren.  Je ontvangt na aanmelding een bevestigingsmail met daarin verdere informatie.

Per mail sturen we de factuur voor je deelname naar de financiële administratie van jouw organisatie tenzij door jou anders aangegeven.

De kosten voor deelname bedragen tot 10 april € 395 (ex. BTW) Early bird tarief . Vanaf 10 april bedragen de kosten voor deelname € 495 (ex. BTW). Hierbij zijn inbegrepen lunch, koffie, thee en een digitale hand-out map.

Annuleren
Je kunt kosteloos schriftelijk annuleren tot 8 dagen voor aanvang van het congres. Na die datum zijn wij genoodzaakt de volledige kosten in rekening te brengen.

pen en notitieblok van medical phit

Inschrijven

Inschrijven kan begin 2023.