Seminar Digitale pathologie: Samenwerking door Interoperabiliteit

30 juni 2021

Locatie: Online
Datum: 30 juni 2021
Tijd: 13:30 - 17:00 uur
Deelname: Deelname: 95,- excl. BTW

Het is belangrijk dat pathologielabs al hun beelden gaan digitaliseren én bewaren."

Dagvoorzitter dr. Bert van der Vegt, patholoog en chef de clinique UMCG

Algemene informatie over het seminar

De afgelopen jaren zijn veel pathologie afdelingen gedigitaliseerd. Dat was vaak het startpunt voor een nieuwe manier van werken. Op 30 juni organiseert MedicalPHIT het seminar van een dagdeel om de ontwikkelingen inzichtelijk te maken. We laten zien wat de trends zijn en geven praktische handvatten om er zelf mee aan de slag te gaan.

We gaan in op  “Beter samenwerken door Interoperabiliteit” en praten je bij over de toekomst van pathologie, waarbij Interoperabiliteit een belangrijke rol speelt. In dit seminar zoomen we in op samenwerken binnen de digitale pathologie. Bij samenwerkingen spelen vele facetten mee, zoals strategische redenen, relationele aspecten en techniek. In Nederland zien we verschillende samenwerkingsvormen ontstaan. Soms leidt dit tot een fusie, een andere keer ontstaat een meer dynamische samenwerkingsvorm. Vaak is het eindresultaat een optelsom van redenen.
Ook zie je wat nu al mogelijk is!

Het seminar duurt slechts een halve dag en is eenvoudig online te volgen. Kun je maar een deel zien van de stream? Geen probleem. Alle presentaties worden opgenomen en zijn later terug te kijken.

Accreditatie is toegekend door de NVVP

Indien je ook heb ingeschreven voor het 1e seminar Digitale Pathologie op 26 mei ‘onderweg naar Computational pathology en AI’, dan betaal je voor beide seminars 149 euro (ex BTW). Gebruik de kortingscode die je hebt ontvangen bij je inschrijving.

Aan het einde van het online seminar is je kennis weer up to date en kun je aan de slag met computational pathology en AI.

Download het programma

Op 30 juni komt een aantal aansprekende samenwerkingsvormen binnen de pathologie aan bod. Natuurlijk laten de sprekers daar voorbeelden van zien. Ook onderbouwen ze hoe een strategische samenwerking vormgegeven kan worden. Daarnaast tonen leveranciers praktische oplossingen voor het ‘samenwerkingsvraagstuk’.

Deze dag zal je zeker inspireren om anders naar ‘de buren’ te kijken. Zo ontstaan wellicht mooie nieuwe samenwerkingen binnen de pathologie. Na afloop van de presentaties is er ruimte voor vragen en gaan sprekers met elkaar in gesprek over de vragen in een ‘meet the speaker’ sessie.

Inschrijven en kosten

Je kunt je inschrijven door hieronder op ‘inschrijven’ te klikken en je gegevens in te voeren. Je ontvangt na aanmelding een bevestigingsmail met daarin verdere informatie.

Per mail sturen we de factuur voor je deelname naar de Financiële Administratie van jouw organisatie tenzij door jou anders aangegeven.

De kosten voor deelname bedragen € 95 (ex BTW) per persoon. Hierbij is inbegrepen het terugkijken van alle opnames en een digitale congresmap met alle presentaties.

Indien je ook hebt ingeschreven voor het seminar Digitale Pathologie op 26 mei over ‘Computational pathology en AI’, dan betaal je voor beide seminars 149 euro (ex BTW). Gebruik de kortingscode die je hebt ontvangen in je bevestiging van 26 mei.

Annuleren
Je kunt schriftelijk annuleren tot 8 dagen voor aanvang van het seminar. Na die datum zijn wij genoodzaakt de volledige kosten in rekening te brengen.

twee mannen staan met elkaar te praten in een congresruimte

Lees de inspirerende interviews met onze sprekers in ons magazine

Het volledige programma

Voorbeelden van regionale samenwerking

13.30 uur Welkom en introductie
Dr. André Huisman, MedicalPHIT
13.35 uur Trends en visie op regionale samenwerking
Dr. Bert van der Vegt, UMCG (dagvoorzitter)
13.45 uur Voorbeeld van regionale samenwerking: Noord-Nederland
Jacko Duker, stafadviseur digitale pathologie, UMCG
14.05 uur Strategische aspecten van samenwerking op basis van ervaringen in de pathologie
Ir. Joris Beerens MBA, zelfstandig adviseur, BPHC
14.25 uur Pauze
14.30 uur The National Pathology Imaging Co-Operative (NPIC): Collaborating for Quality
Dr. Bethany Williams MBBS PhD, lead for Training and Education, NPIC National Pathology Imaging Co-Operative (NPIC), Leeds Teaching Hospitals NHS Trust
14.50 uur Vijf ingredienten voor een gezonde samenwerking
Dr. André Huisman, senior consultant, MedicalPHIT
15.10 uur Pauze

Van strategie naar praktijk

15.20 uur Structuur van aanvraag tot verslag: OncoNext
Ir. Hans Mekenkamp, partner, MedicalPHIT en Floor Klijn, klinisch informaticus, IKNL
15.50 uur Demo sessies leveranciers: Aiforia, Fujifilm en Sectra

16.10 uur Pauze

16.15 uur Meet the speakers

16.35 uur Afsluiting door dagvoorzitter

Download het programma
pen en notitieblok van medical phit

Inschrijven

Schrijf je hieronder direct in voor dit seminar.

Sponsoren