Masterclass: The future of interoperability

11 november 2021

Locatie: Online
Datum: 11 november 2021
Tijd: 16:00 - 17:00
Deelname: Deelname: Kosteloos

Algemene informatie over de Masterclass

Deze 7e Masterclass staat in het teken van the future of interoperability is….. en is er één in de reeks van 8 Masterclasses waarop MedicalPHIT je trakteert om wij 20 jaar bestaan.

Op 11 november pakt Dave Clunie zijn glazen bol om ons mee te nemen naar 2040. Hoe ziet de DICOM-standaard er dan uit en wat gebeurt er over 20 jaar op het gebied van beeldopslag en -uitwisseling?

David Clunie komt net als Charles Parisot, de spreker van vorige maand, uit de standaardisatiewereld. Alleen richt David zich met name op DICOM. Tijdens zijn presentatie legt hij uit waar de DICOM-organisatie nu staat en hoe hij de toekomst ziet.

Nieuwe standaarden
We kijken onder andere naar hoe de leveranciers omgaan met nieuwe standaarden. Ook de overgang van de SOAP-standaard naar de RESTful-standaard komt aan bod. DICOM richt zich daarbij ook op de nieuwe   RESTful industriestandaarden.

Nieuwe technieken
Wat zeker aan bod komt is de verhouding tussen DICOM en de technologie achter streaming video. De manier waarop DICOM in elkaar zit is belemmerend voor het snel uitwisselen van beelden. David vertelt over de nieuwe technieken die gebruikt gaan worden. En dat is interessant. Want daarmee kun je heel gemakkelijk beelden oversturen en door beelden scrollen. Want waarom werkt het wel bij Netflix en niet in de zorg? En wat is er voor nodig om dat voor elkaar te krijgen?

Zeldzame blik in de toekomst
Ben je radioloog, PACS- of VNA-beheerder, technisch projectleider of op een andere manier betrokken bij beelduitwisseling? Mis deze masterclass dan niet. Het is zeldzaam dat ons een blik in de toekomst wordt gegund door iemand die zo nauw betrokken is bij interoperabiliteit en DICOM.

Wie is David Clunie?
David Clunie werkt al tientallen jaren in de gezondheidszorg en radiologie. Hij is actief lid van DICOM en IHE Radiologie als (ex)voorzitter van verschillende werkgroepen. Hij is sinds 2000 eigenaar van PixelMed Publishing, gespecialiseerd in het publiceren van educatief materiaal over DICOM en gerelateerde onderwerpen. Daarvoor werkte hij onder andere bij het Radiology Pharmaceutical Research Center van Princeton.

In een uur word je bijgepraat door (internationale) experts op het gebied van interoperabiliteit. Wat zijn de internationale trends en hoe vertalen we die ontwikkelingen naar de Nederlandse situatie?

Het volledige programma

15:50 uur Zoom meeting link staat open
16:00 uur Start Masterclass en korte introductie door Robert Breas
16:05 uur Presentatie van David Clunie
16.35 uur Presentatie Robert Breas – vertaling input David Clunie naar situatie in Nederland
16:45 uur Q&A met David Clunie en Robert Breas
17:00 uur Afsluiting door Robert Breas

pen en notitieblok van medical phit

Inschrijven

Schrijf je hieronder direct in voor deze Masterclass