Masterclass: Het 5-lagen model & beyond

20 mei 2021

Locatie: Online
Datum: 20 mei 2021
Tijd: 16:00 - 17:00
Deelname: Deelname: Kosteloos

Algemene informatie over de Masterclass

Masterclass dr. Michiel Sprenger
Nut, noodzaak en succesfactoren van het lagen model

Dr. Michiel Sprenger is de godfather van het lagen model. Sommigen noemen hem ook de Pavarotti van de interoperabiliteit. Op 20 mei geeft hij een masterclass over nut, noodzaak en succesfactoren van dit veelgebruikte model.

Voorheen werd op allerlei manieren over interoperabiliteit gepraat, zonder dat men een stap verder kwamen. Michiel zag een soort van Babylonische spraakverwarring. Om die te doorbreken ontwikkelde hij met collega’s uit binnen- en buitenland dit model. Volgens velen geven de afspraken uit dit model structuur aan discussies. Michiel laat zien welke positieve invloed het model heeft gehad op het ontstaan van deeloplossingen die tot gegevensuitwisseling gebracht kunnen worden.

Allereerst gaat hij in op de structuur van het model, het aantal lagen, de plaats van informatiebeveiliging erin, en de schaal waarop het gebruikt kan worden.

Met een aantal voorbeelden laat hij vervolgens zien dat door het model echt stappen zijn gezet voor betere oplossingen om interoperabiliteit werkend te krijgen.

 

Heb je te maken met de ontwikkeling en het gebruik van informatieoplossingen voor gezondheid en zorg? Zijn standaarden en interoperabiliteit je kernbegrippen? Mis dan deze interessante en gratis masterclass niet!

Het volledige programma

Programma:

16:00 uur Start Masterclass en korte introductie door Hans Mekenkamp

16:05 uur Presentatie van Michiel Sprenger

16:40 uur Hoe vertalen de inzichten zich door Hans Mekenkamp

16:45 uur Q&A met Michiel Sprenger en Hans Mekenkamp

17:00 uur Afsluiting door Hans Mekenkamp

pen en notitieblok van medical phit

Inschrijven

Schrijf je hieronder direct in voor deze Masterclass