Congres PACS: AI & IA – Imaging Architecture in het tijdperk van AI

9 december 2020

Video: Terugblik
Datum: 09 december 2020

Het congres is opgebouwd uit 4 delen:

 • Trends in imaging
  In dit blok komen de laatste ontwikkelingen in imaging en AI aan bod. Wat is de stand van zaken bij landelijke beelduitwisseling? Wat kom je tegen bij de implementatie van AI in imaging.
 • Structuur in borstkankerzorg
  In dit blok kijken we naar gestructureerde vastlegging en hergebruik van oncologische gegevens, structuur in de Mamma-keten en gegevensuitwisseling.
 • Beelduitwisseling
  In dit blok kijken we met Twiin naar het Informatiestelsel voor de zorg, de juridische aspecten van gegevensuitwisseling en de visie op beeld- en dossieruitwisseling.
 • Andere kijk op beelden
  In dit blok staat imaging bij het NFI, the internet of social machines en patiënten toegang tot beelden centraal.

AI-parallelsessie

Tijdens het congres is er een parallelprogramma. Daarin is aandacht voor AI-implementaties, kunstmatige intelligentie in medische hulpmiddelen en standaardisatie. Ook tonen we je een aantal interessante use-cases, waarmee we de toepasbaarheid van AI in de dagelijkse praktijk laten zien.

Algemene informatie over het congres

Het jaarlijkse PACS congres met over alles over beelden, dit jaar met  speciale aandacht voor AI.

Volgens congresvoorzitter Nicky Hekster is goede data vereist voor elke ontwikkeling van een AI-toepassing. ‘Geen AI zonder IA’ Imaging Architectuur), zegt hij dan ook. Met een PACS kun je beelddata heel goed ontsluiten, uitwisselen, annoteren en gebruiken om workflows in te richten. Tijdens het congres komen experts en leveranciers aan het woord die Imaging Architecture in het tijdperk van AI-inhoud en vormgeven.

Het volledige programma

Informatie over de invulling van het congres volgt nog.

Kijk het congres terug

Wil je nieuwe inzichten opdoen over PACS, beelduitwisseling en AI? Of is het tijd om bestaande kennis te updaten? Dat was nog nooit zo makkelijk. Kijk delen of het volledige congres terug met onze terugblikken.