Congres: PACS |Beelden in de keten

29 juni 2022

Locatie
InnStyle te Maarssen
Datum
29 juni 2022
Tijd
10:00 - 17:00
Early Bird Prijs: 395,- 325,- excl. BTW

Algemene informatie over het congres

Kijk alvast naar de aftermovie van ons Congres PACS 2021

Innovaties op het gebied van medische beelden blijven doorgaan, ondanks corona. Dat laten we jaarlijks zien tijdens ons Congres PACS. Na twee online edities, organiseren we op 29 juni het 20-jarig jubileum van ons congres. Het wordt een zomercongres over PACS en de trends op het gebied van IT in imaging.

Onze dagvoorzitter is Jet Quarles van Ufford, radioloog en bestuurslid van de NVvR. Zij is zeer bevlogen en enthousiast over de kansen die IT-innovaties bieden bij het werk van radiologen en medewerkers van de afdeling radiologie. Ook buiten de radiologie speelt het maken en delen van medische beelden een steeds grotere rol. Tijd dus voor verdieping van een aantal trends.

Het congresprogramma is opgedeeld in een viertal subthema’s. We starten de ochtend met de belangrijke rol van medische beelden in de acute zorg. Specialistische applicaties en AI spelen bij spoed een cruciale rol. Inmiddels zijn er vele goede voorbeelden van hoe IT de spoedzorg beter kan ondersteunen. Een aantal daarvan laten we zien tijdens ons congres.

Beeldbeschikbaarheid voor alle zorgprofessionals is nu nog een droom. Het landelijk uitwisselen van beelden is al wel mogelijk. Ze verschijnen alleen nog niet automatisch op de werkplek van de radioloog of specialist. Een aantal regionale initiatieven wil daar verandering in brengen en ‘cross enterprise workflow’ mogelijk maken. Op ons congres laten we zien hoe dat werkt.

In de middag komen patiënten-apps aan bod, die toegang geven tot de eigen beelden. Ook is er aandacht voor de beeldvorming in de eerste en 1,5e lijn. En wat zijn de trends bij het gebruik van digitale beelden in tandheelkunde en de cardiologie? Ook dat komt op ons congres aan bod.

Op 29 juni brengen we veel kennis en ervaring op het gebied van IT in medische beeldvorming bij elkaar. Kom kijken en luisteren naar een inspirerende dagvoorzitter, interessante sprekers en boeiende verhalen van collega’s. Een dag die je niet wilt missen als projectleider, beleidsmaker, radioloog, CXIO, manager, leverancier of zorgprofessionals. We bieden een zeer inspirerende dag als je samen aan de slag wilt met het maken en delen van medische beelden. Zowel tussen zorgverleners onderling als met de patiënt.

Programma:

Kijk hier naar de samenvatting van het congres 2021 door Onno Vijlbrief en Hans Mekenkamp

Ontwikkelingen in beelduitwisseling in Nederland

10.00 uur   Welkom en introductie
MedicalPHIT
10.10 uur   Spoedzorg en rol van de beelden en radiologie
Jet Quarles van Ufford, dagvoorzitter en radioloog, Haaglanden Medisch Centrum
10.25 uur   Wegiz: komen we daardoor verder of gaan we alleen maar langzamer?
Ans van den Bosch, programmamanager Elektronische Gegevensuitwisseling in de Zorg, VWS
10.50 uur   Meet the speakers
11.00 uur   Leverancierspitches

11.15 uur   Koffie pauze

De patient en AI

11.45 uur   Zorgbericht levert beelden bij de patiënt
12.10 uur   De impact van AI op de radiologische workflow
Willem Grootjans, technisch geneeskundige en hoofd Imaging Services Group, LUMC
12.30 uur   Meet the speakers

12.45 uur   Lunch pauze

Cross hospital workflow 

13.45 uur   Cross hospital workflow: leuker werken met AI
Mathias Prokop, hoogleraar Radiologie, voorzitter NVvR, afdelingshoofd Beeldvorming Radboudumc en afdelingshoofd Radiologie UMCG
14.10 uur   De regionale radiologiezorg van de toekomst
Jan-Jaap Visser, CMIO en radioloog, ErasmusMC
14.35 uur   Meet the speakers

14.50 uur  Thee pauze

Nog meer beelden

15.20 uur   Visie op beeldvorming in preventie en diagnostiekl
15.45 uur   Ralga(?), lessons learned from Palga
Paul Seegers, senior adviseur, PALGA
16.10 uur   Meet the speakers
16.30 uur   Afsluiting
Samenvatting en belangrijkste conclusies

16.45 uur   Borrel

Inschrijven en kosten

Je kunt je inschrijven door hieronder op ‘inschrijven’ te klikken en je gegevens in te voeren.  Je ontvangt na aanmelding een bevestigingsmail met daarin verdere informatie.

Per mail sturen we de factuur voor je deelname naar de financiële administratie van jouw organisatie tenzij door jou anders aangegeven.

De kosten voor deelname bedragen tot 1 juni aanstaande € 325 (ex. BTW) Early bird tarief . Na 1 juni bedragen de kosten voor deelname € 395 (ex. BTW). Hierbij zijn inbegrepen lunch, koffie, thee en een digitale hand-out map.

Annuleren
Je kunt kosteloos schriftelijk annuleren tot 8 dagen voor aanvang van het congres. Na die datum zijn wij genoodzaakt de volledige kosten in rekening te brengen.

twee mannen staan met elkaar te praten in een congresruimte
pen en notitieblok van medical phit

Inschrijven

Schrijf je hieronder direct in voor dit congres.