Integrated AI
Van strategie naar uitvoering

12 oktober 2023

Locatie: DOMUS Medica
Datum: 12 oktober 2023
Tijd: 9:00 -17:00
Deelname: 795,- excl. BTW

Algemeen

Voor velen is het nog een modewoord, artificial intelligence oftewel AI. In deze cursus bieden wij u een actualisering van uw kennis en worden feiten en fabels rond AI ontzenuwd. Anders dan een volledige focus op wiskundige algoritmen en veelbelovende vergezichten, is deze cursus juist gericht op de gehele context en een projectmatige aanpak langs de lijnen van een interoperabiliteitsmodel. Welke praktische waarde levert het op? Hoe ga je met een AI project aan de slag? Hoe krijg je de rest van de organisatie mee? Hoe bouw je een business case? En waaraan moet je denken bij implementatie? Het is slechts een greep uit de veelheid van onderwerpen die aan bod komen. De cursus kan ook incompany worden gegeven, voor meer informatie of een offerte kunt u contact met ons opnemen via [email protected].

Leerdoelen

Na deze cursus ben je in staat:

– Het begrip AI uitleggen aan collega’s, leveranciers.
– Verschillende typen AI, algoritmen en infrastructuur benoemen.
– Voorwaarden herkennen om een AI-project te starten en uit te voeren.
– AI binnen het perspectief van het interoperabiliteitsmodel positioneren.
– Een projectmatige aanpak van een AI-project beschrijven.
– Juridische en ethische randvoorwaarden meenemen in een AI-project.

Voor wie

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die bezig zijn of bezig gaan met verkennen, piloten, beproeven van AI in de organisatie. Denk hierbij aan:

  • Klinisch fysici
  • Klinisch informatici
  • Pionierende zorgverleners
  • Architecten (enterprise, informatie- en domeinarchitecten)
  • Leveranciers die organisaties helpen AI-toepassingen te implementeren in het zorgproces
  • AI-startup die behoefte hebben aan context en het ICT-landschap, workflow/werkwijze in de zorg beter willen begrijpen
drie mannen zitten op een bank te praten

Trainer: Nicky Hekster

“Bij alle AI trainingen die ik heb gegeven is het aan het eind van de dag erg inspirerend en voldoening gevend te vernemen dat men het nu eindelijk begrijpt en waar het echt om draait; men ziet de zin en de onzin.”

“Kennis overdragen zit mij in het bloed en interactie met deelnemers uit de Zorg geeft mij niet alleen energie, maar ik leer er telkens weer van.”

Trainer: Robert Breas

“Bij de introductiecursussen is het leuk om aan het einde van de dag te zien dat alles op z’n plaats valt bij cursisten. De dynamiek is anders tijdens de advanced cursussen. Dan hoor je waar men in de praktijk tegenaan loopt. Vaak help ik cursisten dan verder met voorbeelden uit andere projecten.”

“Cursus geven is een feestje. Je ontmoet nieuwe mensen, hoort nieuwe vraagstukken, daar krijg ik altijd veel energie van.”

Inschrijven en kosten

Je kunt je inschrijven door onderaan op ‘inschrijven’ te klikken en je gegevens in te voeren. Na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met verdere informatie. De factuur sturen wij naar de financiële administratie van jouw organisatie, tenzij anders aangegeven bij de inschrijving. Deze dient voor aanvang van de cursus te zijn betaald.

De kosten voor deelname bedragen € 695,- excl. btw per persoon (early bird prijs tot een maand voor aanvang van de cursus.) De reguliere prijs is €795 excl. btw.

Annuleren
Je kunt schriftelijk annuleren tot 8 dagen voor aanvang van de cursus. Na die datum zijn wij genoodzaakt de volledige kosten in rekening te brengen.

twee mannen staan met elkaar te praten in een congresruimte

Het programma

Gedurende de dag nemen we je mee in de wereld van AI. We staan niet alleen stil bij het concept AI, maar gaan ook in op de context van AI, de praktische implicaties, de projectmatige aanpak, de samenhang met het interoperabiliteitsmodel en gaan hier ook mee aan de slag in oefeningen. Het programma is als volgt opgebouwd:

 • Algemene introductie van de dag, het onderwerp, leerdoelen en eerste begrippen.
 • In de eerste oefening bespreken we een casus uit de praktijk en kijken naar de aanpak en mogelijke verbeterpunten.
 • Wat is AI: in deze module bespreken we de verschillende begrippen, interpretaties en aspecten van AI.
 • Classificatie algoritmen: het bespreken van de verschillende AI-toepassingen en algoritmen met de specifieke toepassingen en aandachtspunten. Ook gaan jullie zelf op zoek naar verschillende algoritmes in een oefening.
 • Zonder onderliggende infrastructuur, geen AI. In deze module bespreken we de mogelijke infrastructuur om AI in de organisatie uit te rollen en een AI-project te laten slagen.
 • Hoe pak je de uitrol van AI in je organisatie aan en waar moet je aan denken. In deze module bespreken we een projectaanpak vanuit de gedachte van het interoperabiliteitsmodel.
 • In een oefening gaan wordt de casus die in de ochtend is besproken verder uitgewerkt.
 • Privacy, security en de juridische implicatie van AI.
 • Intelligent samenwerken: vinden we zelf allemaal het wiel uit of werken we samen om AI-toepassingen breder inzetbaar te krijgen.
 • Oefening: maak een projectplan voor een AI-project in je organisatie.
 • Opschaling van AI, hoe gaan we dat doen?
pen en notitieblok van medical phit

Inschrijven

Schrijf je hieronder direct in voor deze cursus.